Download Filem Karipap-karipap Cinta 2011

Release Date: 31 August 2011 (Malaysia) | Country: Malaysia | Language: Malay | Genres: Romance, Comedy | Subtitle: None | 350MB Mkv,MB Rmvb,700MB Avi | Quality: DVDRip – Karl

Synopsis:

Ali (Gambit Saifullah) adalah seorang pemuda yang sopan dan baik hati namun tidak bercita-cita tinggi dan kurang motivasi. Ali bekerja di sebuah syarikat penerbitkan akhbar politik dan majalah misteri. Tugasnya sebagai jurufoto yang mengambil gambar tempat-tempat yang kelihatan seram dan memanipulasi gambar-gambar tersebut seolah-olah kelihatan berhantu. Ali jatuh hati pada Sarah (Melia Aimellia), yang bekerja sebagai kartunis di syarikat yang sama. Dalam satu kejadian ragut, Ali bertidak menjadi hero untukmenyelamatkan Sarah, tetapi terpaksa diselamatkan pula oleh Sarah dengan kemahiran seni silatnya. Ali yang mendapat tahu yang Sarah adalah lulusan Universiti Al-Azhar berbohong bahawa dia juga adalah graduan universiti yang sama dalam usaha untuk memikat Sarah.Sementara itu, bos Ali, Datuk Razali Bunari terlibat dalam satu pertelingkahan sengit dengan saingan politiknya Dato Zidan. Datuk Razali mendapat dokumen sulit mengenai skandal Dato Zidan dan ingin menerbitkannya melalui akhbar politik beliau. Ali terkejut apabila dapat tahu bahawa ayah Sarah pernah bekerja dengan Dato Zidan dan memang terlibat dalam skandal tersebut. Setelah mengetahui akan keinginan bosnya itu, Ali ingin menebus dosa dengan mencuri dokumen-dokumen tersebut dari pejabatnya. Dengan bantuan empat sekawan beliau dapat memecah masuk ke rumah bosnya dan mencuri dokumen tersebut. Adakah hajat Ali untuk memikat Sarah terkabul? Atau adakah Ali akan bersifat jujur dengan memberitahu perkara sebenar?

 

 

PART1 | PART2

PART1 PART2

SINGLE LINK

SINGLE LINK

 

Karipap-karipap Cinta (RMVB) Saiz kecil.

PART1 | PART2

PART1 | PART2

SINGLE LINK


Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*