Baby TV – Video for Kids (Belajar Bahasa Inggeris)

BabyTV – Video for Kids merupakan satu video animasi pembelajaran Bahasa Inggeris melalui video yang disiarkan oleh BabyTV. Video ini mengandungi beberapa cerita berbahasa Inggeris yang menarik untuk dipelajari menggunakan watak hero untuk setiap cerita. Antara cerita-cerita yang disediakan ialah:

 

1. Draco

2. Tulli

3. Louise World

4. 123 Tell a Story

5. Mr Snail

6. Emma’s World

7. Mixed Up Mary

8. Wooly

Anda boleh muat turun melalui pautan di bawah:

Disc 1 – http://depositfiles.com/files/pddrhjwvx
Disc 2 – http://depositfiles.com/files/h6os64snm

Fail ini merupakan fail yang agak besar untuk dimuat turun dan jika terputus anda terpaksa memuat turunnya semula. Muat turun hanya digalakkan untuk pengguna streamyx yang berkelajuan tinggi (512k dan ke atas). Harap maklum!

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

One thought on “Baby TV – Video for Kids (Belajar Bahasa Inggeris)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*