10 Permainan Yang Popular di Facebook

farmvilleSemua orang tahu dan kenal dengan Facebook. Facebook merupakan satu komuniti pengguna internet, di mana setiap ahli komuniti bukan sahaja boleh mecari teman dan bersembang antara satu sama lain, malah boleh bermain games secara online.

Pilihan permainan atau games yang disediakan facebook sangat banyak sekali, sehingga kita boleh memilih pelbagai jenis permainan atau pun games yang ingin kita mainkan. Untuk memainkan games di facebook biasanya anda perlu menginstall plugin tambahan iaitu plugin flash pada browser kita.

Berikut adalah beberapa games Facebook yang paling popular dimainkan masa kini :

1. Mafia Wars (http://apps.facebook.com/inthemafia/).
Mafia Wars memiliki lebih dari pemain aktif 26,000,000 – membuatnya menjadi salah satu permainan yang paling popular saat ini tersedia di Facebook. Memulai sebuah keluarga Mafia dengan teman-teman anda, menjalankan kerajaan kriminal dan berjuang untuk menjadi keluarga yang paling kuat.

2. Texas HoldEm Poker (http://apps.facebook.com/texas_holdem/).
Jika and hobi main kad, maka Texas HoldEm Poker merupakan pilihan tepat yang akan membuat anda lupa beranjak dari depan layar monitor.

3. FarmVille (http://apps.facebook.com/onthefarm/).
Permainan bercorak bertani seperti game Harvest Moon yang terdapat pada games Playstation.
Anda membangunkan empayar pertanian dan membuat teman-teman sebagai tetangga anda.

4. Fishville (http://apps.facebook.com/fishville/).
Dalam FishVille, yang harus dilakukan adalah memelihara ikan di dalam akuarium, mengembangbiakkannya, serta menjual sebahagian hasil ternak ikan untuk membeli apa saja, termasuk makanan ikan. Permainan ini akan terlihat cukup mudah jika anda terbiasa bermain FarmVille.

5. Pet Society (http://apps.facebook.com/petsociety/).
Pet Society adalah games berlandaskan haiwan peliharaan.

6. Café World (http://apps.facebook.com/cafeworld/).
Game Café World menjadikan kita jadi koki, memilih masakan apa yang akan disediakan di cafe kita, lalu ada teman kita yang membantu sebagai pelayan untuk melayani pengunjung.

7. Happy Pets (http://apps.facebook.com/happy-pets/).
Happy Pets adalah games haiwan peliharaan seperti Pet Society, bermain dengan mereka dan menyaksikan mereka tumbuh!

8. YoVille (http://apps.facebook.com/yoville/).
Ini adalah Dunia Virtual yang memungkinkan pengguna untuk membuat avatar pribadi dan mendekorasi rumah. YoVillians, boleh bersembang (chatting), bermain mini-games, menghadiri acara langsung, dan berinteraksi dengan teman sejati mereka serta meninggalkan pesan dan hadiah.

9. Restaurant City (http://apps.facebook.com/restaurantcity/).
Dalam game ini anda akan mengelola sebuah restauran di sebuah kota maya, dan membuat masakan terbaik dan bersaing dengan restauran lain agar menjadi buah bibir di kota tersebut, dan game ini sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai hobi makan dan menguruskan restoran

10. Country Life (http://apps.facebook.com/countrylife/).
Dalam permainan ini, pemain dapat bercocok tanam, beternak dan berinteraksi dengan teman-teman Facebook mereka. Dibandingkan dengan beberapa permainan pertanian lain di Facebook, Country Life ini mungkin salah satu yang paling mudah untuk bermain.

Nah! Itulah dia senarai 10 permainan menarik yang anda boleh cuba sekiranya mendaftar sebagai ahli komuniti Facebook.

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*