15 Laman Web Popular Menggunakan WordPress

Sebagaimana yang diketahui umum, WordPress merupakan sebuat platform blogging yang amat popular. Di anggarkan ada kira-kira lebih daripada 200 juta blog seluruh dunia yang menggunakan WordPress sebagai platform untuk membuat blog and laman web. Tahukah anda bahawa dalam banyak-banyak blog tersebut, ada antara laman-laman web popular di internet sebenarnya menggunakan WordPress. Berikut adalah senarai 10 laman web popular dunia yang menggunakan WordPress.

1. People Magazine

 

2. Yahoo Blog

 

yahoo
image uploading

 

 

3. Wall Street Journal Law Blog

wsj

 

4. Sony.makebelieve Blog

 

Sony

 

5. CNN Political Ticker Blog

 

cnn

 

 

6. New York Times Blog

 

nyt
image uploader

 

7. Lexus Car Blog

 

lexus
image uploader

 

8. Ebay Ink Blog

 

9. Mozilla Blog

 

mozilla

 

 

10. Adobe Blog

 

 

11. Harvard Gazzette

 

harvard

 

12. National Geographic Blog

 

nationalgeo

13. Forbes Magazine

forbes

 

 

14. Nokia Blog

 

 

15. Web Monkey Blog

wired
hosting images

 

Antara blog-blog lain yang tidak termasuk dalam senarai blog menggunakan WordPress di sini ialah KatyPerry.com, Nikon Blog,TopGear.com dan juga Pepsi blog dan Sony Playstation blog.

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

4 thoughts on “15 Laman Web Popular Menggunakan WordPress

    • 30/06/2011 at 11:28 am
      Permalink

      Terima kasih kerana lawat blog ni. Memang benar, WordPress adalah CMS yang begitu powerful tapi penggunaan banyak plugin dalam satu blog boleh menyebabkan ianya menggunakan banyak server resources. Ini boleh membantutkan kelajuan blog tu sendiri, malah setengah2 hosting bagi warning kat kita terlebih guna resources shared server mereka.

      Reply
  • 17/04/2011 at 2:32 pm
    Permalink

    aku dulu pakai wordpress tapi sekarang nie beralih ke blogspot. aku beralih bukannya wordpress tak best tapi bnyk limit kalu yang free punya. dulu aku pun ade sewa server and isi wordpress nie. mmg best kalu nk buat theme sendiri atau plugin sendiri tapi yg tak bestnyer tiap2 tahun kena renew bayar sewa server. sekarang nie aku bayar domain sajer tapi hosting pakai blogspot tak payah susah2 fikir pasal sever. tapi ape2 pun wordpress still the best!!!

    Buat duit dengan Facebook!!! betul ke atau omong-omong?

    Reply
    • 17/04/2011 at 2:40 pm
      Permalink

      carul,
      btul tu carul! memang kalau x nak pening2 pasal hosting, guna domain kat blogspot lg baik. x perlu pikir pasal nak bayar kos hosting, terlebih bandwidth, akaun kena suspend kerana masalah shared server dll. Bab tu saya memang dah kena banyak dgn hosting local ni tp sejak berpindah kat US server ni, everything seems to be stabil. xder problem lansung so far.
      Lg pun, blogspot sekarang dah ada banyak themes yang menarik mcm wordpress.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*