Hotmail Menawarkan Kapasiti E-mel Kepada 23GB

hotmailKurang cukup puas dengan kapasiti e-mel Yahoo ataupun Gmail Anda? Ingin kapasiti yang berukuran lebih besar dari yang lainnya? Silakan berpaling pada Windows Live Hotmail. Ada kejutan menanti Anda ketika ini. Pada bulan Januari 2010, Microsoft telah menambah kapasiti storan e-melnya daripada 5gb kepada 23GB kepada pelanggannya dan ini merupakan antara kapasiti yang terbesar dalam sejarah penyedia perkhidmatan e-mel percuma.

Microsoft ketika ini terus-menerus menawarkan peningkatan kapasiti penyimpanan e-mel pada Windows Live Hotmail. Beberapa pengguna tampaknya agak ragu dengan tawaran tersebut. Sudah ada contoh beberapa kes yang terjadi dalam hal ini. Ryan dari Dallas, TX, merupakan salah satu pengguna Windows Live Hotmail yang kapasiti penyimpanannya kini sudah mencapai 23GB, dan bayangkan kapasiti sebegitu besar didapatkannya secara percuma.

Ryan tidak sendiri, ada juga pengguna lain di Jerman bernama Mertin yang mana telah menyimpan berbagai e-mel di akaun Hotmailnya yang mencapai 21GB. Wah, e-mel percuma dengan kapasiti penyimpanan sebegitu besar? Mungkinkah?

Memang tak terlalu banyak orang yang akhirnya menggunakan e-mel dengan kapasiti lebih besar dari 10GB, tapi ini memang sudah dibuktikan oleh beberapa pengguna yang nyatanya telah menggunakan akaun mereka untuk menyimpan e-mel dengan kapasiti yang lebih besar dari 10GB.

“Dan sebagai pengguna ini dan lebih dari jutaan pengguna seperti mereka yang terus menggunakan e-mel untuk berbagi foto dan berkomunikasi dengan teman-teman ternyata memang membutuhkan ruang yang lebih banyak, Windows Live terus memberikan mereka semua yang mereka butuhkan. percuma!” ungkap salah seorang anggota tim Windows Live. “Selain e-mel, kami sedang membangung tempat penyimpanan terbaik untuk foto dan dokumen-dokumen di web, yang mana merupakan layanan percuma dan aman melalui Windows Live SkyDrive yang mencapai kapasiti 25GB. Ini bererti Anda akan dapat menyimpan banyak dokumen seperti yang Anda inginkan, dengan resolusi yang besar, dan mudah membuat album foto, sehingga mudah berkongsi dengan teman-teman Anda dari mana saja.”

Sejak awal peluncurannya, Hotmail dulunya hanya menawarkan kapasiti penyimpanan e-mel hanya 2MB saja. Selanjutnya beranjak ke 2GB lalu ke 5GB. Sekarang apalagi sudah mencapai 23GB. Memang angka yang begitu besar ini sangat riskan dengan penyalahgunaan, boleh saja inbox pengguna hanya berisi file-file sampah saja. Namun tampaknya Microsoft telah mengambil langkah-langkah yang diperlukan untuk mencegah penyalahgunaan tersebut. Salah satunya adalah dengan cara membatasi tingkat dimana pengguna dapat meningkatkan penyimpanan totalnya. Jadi tidak langsung memberikan pengguna yang baru register dengan kapasiti sebegitu besarnya.

“Bahkan sekarang pengguna kami mengupload 4 juta foto setiap harinya, dan kami terus membuat ini lebih mudah dengan fitur seperti Photomail dalam aplikasi Windows Live Mail, yang secara otomatis mengkonversi foto yang Anda upload sebagai lampiran e-mel ke album foto online untuk memudahkan mengaksesnya. Apalagi dengan Office 2010 Beta baru, Anda akan dapat menyimpan dokumen yang ada di PC Anda langsung ke ruang penymipanan SkyDrive Anda. Jadi tetap berkomunikasi, berbagi dan menciptakan online, kami akan terus membangun sarana dan menyediakan penyimpanan percuma yang Anda butuhkan.” tambah anggota tim Windows Live tersebut.

Hmmm, kira-kira tertarikkah Anda memiliki kapasiti penyimpanan e-mel 23GB tersebut?!

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

One thought on “Hotmail Menawarkan Kapasiti E-mel Kepada 23GB

  • 09/05/2010 at 7:47 pm
    Permalink

    23 gb…satu jumlah yang sangat besar tuh  🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*