Layari Laman Web Tanpa Internet Browser Pada Windows

Hari ini, saya akan ajarkan trik mudah, bagaimana kita boleh membuka laman web tanpa menggunakan sebarang browser seperti Firefox atau Internet Explorer. Bagaimana ya?

Untuk teknik ini, sambungan internet ini mesti aktif.

Kaedah 1:

Klik pada butang ‘Start’ dan klik pada pilihan ‘Search’. Selepas klik butang tetingkap carian terbuka, pergi ke bar alamat dan menulis alamat laman web yang anda mahu untuk membuka dan tekan Key ENTER. Laman web anda akan terpapar.

Kaedah 2:

Buka My Computer ‘, dan pergi ke bar alamat dan tuliskan alamat laman (contoh: http://panduanpercuma.info) dan ikuti langkah-langkah 1 Cara.

layar internet tanpa browser
Senang sekali ya, selamat mencuba!!

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*