Mencari Hosting Terbaik, Berkualiti Tetapi Murah

hosting terbaik tetapi murah, hosting bagus dan murahEntri di atas mungkin anda akan rasakan sukar untuk dipercayai, namun dalam dunia yang serba mungkin ini, ianya bukanlah sesuatu yang tidak mungkin atau tidak mustahil. Soalan yang paling tipikal dilontarkan oleh kebanyakan pengendali blog atau laman web ialahAdakah mungkin sesebuah syarikat hosting atau webhost mampu menyediakan perkhidmatan yang terbaik dengan kos hosting yang begitu murah?Maka jawapannya 99% sudah tentu “TIDAK.

Berdasarkan kepada jawapan di atas, sudah tentu anda berkata ” alangkah susahnya untuk mencari sebuat hosting yang terbaik, berkualiti dan responsif tetapi kadar kosnya murah” Yang pasti, kalau anda perhatikan hosting pada iklan di sebelah kolum kanan blog ini, contohnya “HostSo”, sudah tentu anda katakan “kualitinya dan layanannya mungkin berada pada tahap yang minimal, disebabkan nilai hosting yang begitu murah iaitu US$1/ atau RM3.30 sebulan – menjadikan kos yang hanya lebih kurang Rm40.00 setahun dengan kapasiti ruangan 200GB.”Sesuatu yang mungkin tidak boleh diperolehi di Malaysia!!

hosting top 10 dan terbaik tetapi murahBoleh percaya ke tidak? Kalau tidak, yang sebaiknya ialah kita menggoogle internet, dan mencari info sebaik mungkin tentang sesebuah host bernama sedmikian. Berpandu dari situlah, anda akan dapati ada rating dan pandangan yang diberikan pengguna-pengguna webhost tersebut. Jadi jika kadar rating atau pandangan pengguna itu yang menyebelahi webhost tersebut lebih banyak berbanding yang kurang baik, maka sudah tentu ia membuktikan yang host itu adalah webhost yang baik dan boleh dipercayai…Betulke? Yalah, jika peratusan yang menyokong itu sangat ketara, sudah tentu ianya melambang satu pendapat atau pandangan yang majoriti dan bukannya dibuat-buat.

Sehubungan dengan itu, jika anda seorang blogger yang masih tercari-cari hosting yang terbaik, berkualiti, responsif malah antara hosting yang terbaik dunia, anda boleh cuba melayari blog ini….jika anda rasa ianya munasabah, mengapa tidak anda cuba, jika sebaliknya….JAUHILAH! Wallahua’lam!

http://hostingsifu.com/deal-of-the-day/

Anda juga disaran melawat blog-blog reviu hosting di seluruh dunia yang banyak menceritakan tentang kualiti, uptime, response time dan sebagainya tentang hosting. Anda boleh menggoogle tek “top 10 hosting” atau “best webhosts” dan seumpamanya untuk mencari blog yang mengadakan revu dan pandangan pengguna secara terperinci.

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*