Teka-teki Ramadhan

Teka-teki tiada lansung berkaitan dengan Ramadhan atau dengan kuih-muih di bulan Ramadhan yang mulia, cuma sekadar sidetrack kepada artikel-artikel yang terdapat di blog ni. Soalannya senang aje, mungkin ramai di antara anda telah pun mendengar soalan ini. Namun berikut ialah teka-teki tersebut:

“Biasanya, kita cari dulu baru jumpa”, macam kalau duk kat kampung-kampung tu, pergi ke dusun durian, cari buah durian luruh atau cari barang yang hilang atau terlupa tempat letak. Ini lain pula kisahnya. Apa dia kita jumpa dulu, baru kita cari?   Selamat mencuba! Jawab dalam komentar.

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*