Siapakah Icon Kita Wahai Teman?

Bercerita pasal icon, semua orang tahu apa itu icon. Bukan icon pada komputer anda tapi icon atau pun idola kita sepanjang kehidupan kita. Dikatakan sesiapa yang mempunyai idola dalam hidup mereka, maka hidup mereka ada tujuan dan jalan yang perlu ditelusuri. Justeru itu, ada yang memilih artis, ada memilih jaguh sukan, ada juga memilih tokoh hartawan ternama dan tidak ramai juga yang memilih tokoh akademik terulung dunia sebagai ikon mereka. Namun tidak kurang juga di antara kita yang memilih ibu bapa masing-masing sebagai idola kesayangan mereka.

adik nur madihahTidak salah memilih mereka ini semua sebagai icon dan contoh dalam kehidupan masing-masing, namun tahukah kita icon yang sepatutnya kita pilih ialah orang yang sentiasa mengingati dan berdoa untuk kita. Orang yang sentiasa mahukan keselamatan dan keamanan untuk hidup kita.

Oleh itu, orang itu bukanlah Siti Nurhaliza, atau pun bukanlah Bill Gates, bukan juga PM Datuk Seri Dr. Mahathir mahu pun Datuk Seri Anwar Ibrahim. Begitu juga dia bukanlah Adik Nur Madihah atau pun bukan juga Allahyarham P. Ramlee seperti yang disanjung ramai.

 

Icon atau idola yang saya maksudkan ialah….DIA seperti yang digambarkan oleh video di bawah ini….

[vsw id=”bxz5OTcBwaE” source=”youtube” width=”500″ height=”405″ autoplay=”no”]

Terima kasih kerana membaca artikel ini. Diharap ianya bermanfaat dan memberi sumber inspirasi dalam kehidupan seharian kita.

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*