Download Novel “Dalam Mihrab Cinta”

muat turun novel dalam mihrab cinta oleh habiburrahman el-shariziPada sesiapa yang ingin membaca novel yang ditulis Sdr Habiburrahman El-Shirazi, penulis novel “Ketika Cinta Bertasbih” dan “Ayat-ayat Cinta”, anda boleh muat turun pada pautan di bawah ini.

 

Duhai Tuhanku, kepada-Mu hamba bersimpuh, hamba sangat bersyukur telah Engkau anugerahi rasa cinta yang indah ini. Rasa cinta yang indah inilah yang membuat saya merasa hidup ini—dengan segala suka dan dukanya— terasa indah. Saya merasa bahwa Allah begitu menyayangi dan mencintai saya dengan segala nikmat yang telah diberikan kepada saya. Nikmat yang saya sadari maupun yang tidak saya sadari. Selain nikmat rasa cinta kepada Allah dan Rasul-Nya, nikmat yang rasakan sangat agung adalah nikmat indahnya mengenal Islam. Islam, yang ruhnya adalah ruh cinta kepada semesta alam.

Berikut ialah link untuk muat turun novel dalam format PDF.

Penulis : HABIBURRAHMAN EL SHIRAZY
Download : dlm-mihrab-cinta.pdf [ mirror ]
Ukuran : 947.52 KB
Tebal : 110 halaman

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

3 thoughts on “Download Novel “Dalam Mihrab Cinta”

 • 05/08/2016 at 6:26 am
  Permalink

  Terima kasih. Novel dalam mihrab ciinta karya Habiburrahman El-Shyrazi ini sangat bermanfaat.

  Reply
 • 01/07/2011 at 1:22 am
  Permalink

  macam mana nak download novel dalam mihrab cinta?
  da cuba banyak kali tapi xboleh nak download jgk….

  Reply
  • 01/07/2011 at 11:21 pm
   Permalink

   Maaf! Tersilap letak kod utk link. Sila cuba sekali lagi… Pautan telah dibaiki.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*