Laman Permainan Yang Menarik – FreeGamePick.com

freegamepickSaya banyak juga mengunjungi laman-laman permainan komputer untuk dikongsi bersama anak-anak. Antara yang popular termasuklah MiniClip.com, FreeOnlineGames, AddictingGames dan 9Mines. Ada juga laman yang fokus kepada permainan arkade yang begitu popular suatu ketika dulu seperti ArcadeBoredom. Namun rata-rata kebanyakan laman tersebut mempunyai permainan atau games yang agak sama seperti koleksi permainan Flash yang tersedia.

Di sini saya ingin ketengahkan satu laman permainan yang boleh dikatakan agak unik dan menarik kerana koleksi permainannya yang berlainan dan ada banyak juga permainan yang boleh anda download dan bermain di PC anda iaitu laman game FreeGamePick.

Saya lebih tertarik kepada koleksi game atau permainan yang anda boleh muat turun dan bermain pada PC anda. Antara koleksi terbaik yang pernah saya cuba ialah ScubaDrive, Street Racer, Arkan Ball, Aerial Fight, Adventure Match dan banyak lagi. Di bawah adalah senarai permaianan yang telah saya cuba dan contoh skrin permainan tersebut.

scuba steveSkrin Scubas Steve

Street RacerPermainan Street Racer

FreeGamePick Aerial FIreAerial Fire

Anda boleh melihat senarai Top Games (download) dan Top Games (Online) untuk melihat koleksi permainan terbaik untuk dimuatturun dan bermain secara online. Berikut adalah skrin Top Games mereka:

FreeGamePick 2009-10-27, 08_09_58 FreeGamePicktop game online

Selamat melayari laman FreeGamePick dan cubalah muat turun beberapa permaianan yang anda minati.

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

2 thoughts on “Laman Permainan Yang Menarik – FreeGamePick.com

 • 20/07/2011 at 9:41 am
  Permalink

  salam.. mohon share ilmu2 dr laman ni yah. terima kasih

  Reply
  • 20/07/2011 at 5:02 pm
   Permalink

   Kalau suka, sila share facebook atau kat blog sendiri, pas tu tolong letak link blog ni sbg sumber. tima kasih!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*