Menggunakan WordPress di iPhone Anda

wordpress-for-iphone

Sekarang anda boleh mula blogging dari mana saja. Kemudahan baru ’WordPress for iPhone’ membolehkan anda untuk mengakses tool blogging canggih ini menggunakan iPhone. WordPress untuk iPhone membantu anda dalam menyelesaikan beberapa tugas. Anda boleh menulis posting, meng-upload foto, edit halaman, membuat komentar pada setiap blog yang anda lawati dan menguruskan komentar di blog anda juga. Pindah dari WordPress ini menawarkan pengalaman hebat bagi semua orang yang akrab dengan fungsi iPhone serta alat WordPress. ’Wordpress for iPhone’ menggunakan pengaturcaraan sumber terbuka sehingga siapa pun boleh memberikan nya / dia masukkan dalam pengembangan plugin ini. Hal ini dilancarkan di bawah GNU General Public License. Alat ini tersedia dalam versi 2.5.1 atau yang lebih tinggi. Jika anda masih tidak sedar ciri ini, anda boleh menyemak Laman rasmi WordPress untuk tutorial dan panduan yang penting untuk mempelajari alat canggih ini. Hingga sekarang, ramai orang telah menggunakan ciri ini dan memberikan maklum balas positif. Apa lagi yang anda tunggu? Mulai blogging hari ini dengan bantuan daripada iPhone.Dengan menggunakan tip ini, anda boleh meminimumkan waktu startup windows XP dan Vista juga. Anda boleh mematikan beberapa tetingkap pilihan tetingkap aplikasi seperti Messenger, Yahoo messenger, QuickTime dan banyak lain auto startup program yang berjalan secara automatik apabila anda memulakan komputer. Ikuti langkah-langkah yang diberikan untuk mematikan tetingkap automatik daripada menjalankan aplikasi:

  1. Untuk menggunakan ciri ini, anda perlu log masuk ke komputer anda dengan hak pentadbiran.
  2. Klik Butang Start dan taip msconfig dalam pilihan Main kemudian tekan <Enter> untuk tindakan seterusnya.
  3. Kecil Utiliti Konfigurasi Sistem akan muncul kotak dialog dengan banyak pilihan seperti General, System.ini win.ini, BOOT.INI, Services, Startup dan Tools.
  4. Sekarang pilih tab Startup dan hapus pada aplikasi yang anda ingin mematikan daripada tetingkap pemulaan.
  5. Sekarang klik pada butang Apply untuk menerapkan perubahan kemudian klik Ok butang untuk menamatkan muat tatarajah.
  6. Lagi menutup semua program dan restart komputer anda selepas setiap perubahan berlaku.

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*