12 Laman Ralat/Error 404 Kreatif

Pernahkah anda klik pada sesuatu pautan, anda dijuruskan kepada mesej “Error 404 – laman yang anda cari tidak dijumpai!” atau pun anda akan dipautkan kepada laman-laman ralat/error 404. Sebenarnya mesej ralat atau error ini dikeluarkan oleh server di mana laman tersebut dihoskan, dan apabila laman (page) tersebut tidak wujud, ia akan mengeluarkan mesej tersebut. Adakalanya, pembina/pemilik blog atau sesuatu laman mewujudkan satu laman yang dipanggil laman ERROR 404, dan apabila seseorang pengunjung cuba mengakses laman yang tidak wujud, ia akan menjuruskan anda ke laman ERROR 404 ini. Berikut adalah senarai 12 laman ERROR 404 yang begitu kreatif yang terdapat di internet:

No 1.  Southpark Studios

NO 2. http://www.dawdle.com/error_page.php

No 3. http://chrisjennings.com/404

NO 4. http://www.larknews.com/july_2004/5.html

No 5. http://www.levenez.com/404

No 6. http://retardzone.com/404

No 7. http://www.b3ta.com/asdasdasf

No 8 – http://www.ddz.net/404/index.htm

No 9 – http://homepage.ntlworld.com/a.leecy/404.html

No 10. –http://www.limpfish.com/notfound.html

No 11. – http://www.ook.co.uk/szdsad

No 12. – http://hootsuite.com/404

Nah, itulah 12 laman ERROR 404 yang begitu kreatif dan menarik. Adakah blog anda mempunyai laman yang sedemikian? Jika tidak, mungkin inilah masanya untuk anda melakukan sesuatu yang kreatif untuk laman ERROR 404 blog anda. Mengapa tidak?

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*