Senarai 30 Laman Web Paling Popular di Malaysia Tahun 2010

laman web paling popular di malaysiaTahukah anda laman web mana yang paling popular di Malaysia sepanjang tahun 2010? Selain daripada laman sosial seperti Facebook yang sudah pasti berada pada rank paling tinggi dalam senarai, majoriti laman web popular di Malaysia adalah laman berorientasikan berita tempatan seperti thestar.com.my, malaysiakini.com, sinchew.com.my, utusan.com.my dan kosmo com.my.

Mudah.my adalah laman tempatan pengiklanan yang mirip sistem sebagai ebay.com berada pada senarai nombor 4. Jika dikecualikan semua laman-laman web kelas dunia di atas seperti Facebook, Google & Yahoo, Mudah.my adalah pemenang halaman paling banyak dikunjungi masyarakat di Malaysia.

Selain itu, blog dan forum tempatan seperti lowyat, cari.com & fooyoh juga menjadi laman paling digemari oleh para pelayar internet dengan purata selama 13 minit/kedatangan. Oleh itu laman blog dan forum merupakan laman yang mendapat perhatian ramai masyarakat kita untuk bersantai di alam dengan purata masa paling lama di internet.

Berikut adalah senarai laman web paling banyak dikunjungi di Malaysia:

1. Facebook

2. Google

3. Yahoo

4. mudah.my

5. youtube.com

6. blogspot.com

7. MSN

8. thestar.com.my

9. lowyat.net

10. malaysiakini.com

11. mylaunchpad.com.my

12. utusan.com.my

13. blogger.com

14. wikipedia

15. Bharian.com.my

16. wordpress.com

17. kosmo.com.my

18. maybank2u.com.my

19. cari.com.my

20. hmetro.com.my

21. lelong.com.my

22. fooyoh.com

23. themalaysianinsider.com

24. mobile88

25. biz.thestar.com.my

26. airasia.com

27. sinchew.com.my

28. paultan.org

29. nst.com.my

30. sinchew-i.com

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*