Firefox Hacks: Lancarkan Penggunaan Firefox

firefox hacksTidak ada keraguan dalam benak sesiapa pun bahawa Mozilla Firefox adalah salah satu browser terbaik di luar sana. Beliau juga mempunyai kehormatan menjadi saingan terbesar Microsoft’s Internet Explorer.

Sebahagian daripada alasan di balik kesuksesan Firefox adalah kenyataan bahawa ada pasukan yang mengagumkan daripada individu-individu di belakangnya, yang bekerja sepanjang masa untuk membuatnya hidup sesuai dengan standard high ketat, yang merupakan ciri khas Mozilla.

Namun, ada kedua, hampir sama alasan penting mengapa setiap versi Firefox adalah sebuah pelarian sukses. Hampir tidak ada batasan jumlah pelarasan yang boleh diterapkan ke Firefox. Sebahagian besar datang dalam bentuk ekstensi (add-kecil, yang menambah fungsionalitas).

Namun, hari ini kita akan bercakap tentang lain yang lebih rahsia cara mengkustomisasi Firefox. Semua tatacara yang berbeza Firefox boleh dicapai daripada satu lokasi yang nyaman menggunakan Firefox “About: Config” hack. Dengan menaip about: config di address bar, seseorang boleh memunculkan halaman senarai semua pilihan yang berbeza. Setelah pada laman tersebut, itu hanya masalah mengklik ganda dan mengedit tetapan tersebut untuk membuat pengalaman browsing anda lebih baik.

Berikut senarai yang terbaik, paling kepada Firefox about: config hacks. Semua hacks ini dapat diaktifkan dengan pergi ke about: config. Dalam hal tatacara tidak muncul dalam carian, klik kanan dan pilih Teratas menciptakannya.

Buat Firefox Free Up RAM Ketika diperkecil:

firefox about config hacks

Kecuali anda memiliki RAM gergasi untuk rig, anda akan tahu bahawa RAM adalah komoditi yang berharga. Secara sederhana, RAM adalah seperti sebuah wadah di mana semua aplikasi yang dilemparkan ketika mereka pertama kali dijalankan. Aplikasi mereka melaksanakan semua pemprosesan dalam RAM dan kemudian meninggalkan RAM ketika mereka selesai.

Masalah muncul dalam cara menangani Firefox RAM. Sebahagian besar program yang tidak digunakan semula RAM ketika mereka diminimalkan. Firefox, di sisi lain tidak melakukannya. Jadi, Firefox ninjas di seluruh dunia menemukan sebuah about: config solusi untuk itu:

  • Dalam “Filter” carian, taip: config.trim_on_minimize
  • Klik kanan pada tatacara dan klik “toggle” Undian sehingga berubah menjadi”benar“.

Mulai sekarang, Firefox akan bertindak seperti aplikasi Windows lainnya dan mengembalikan semua memori yang tidak terpakai ketika diminimalkan.

Henti Website Dari Blinding anda Dengan Teks Berkedip:

firefox about config hacks

Beberapa webmaster memiliki kebiasaan gila ini membuat teks pada laman mereka berkelip. Mungkin ide mereka tampak tenang, namun pada kenyataannya, itu tidak lebih daripada kerengsaan besar. Digabungkan dengan itu adalah kenyataan bahawa itu benar-benar ban mata anda. Berikut adalah bagaimana anda boleh menukar about: config mematikan teks berkelip:

  • Dalam “Filter” carian, taip: browser.blink_allowed
  • Klik kanan pada tatacara dan klik “toggle” Undian sehingga berubah menjadi “False”. Menonaktifkan ini berkelip.

Paste Teks Dengan Butang Mouse Tengah:

firefox about config hacks

Linux user akan menjamin anda berapa awesome paste dengan butang tengah tetikus. Sekarang, Windows pengguna boleh mendapatkan fungsi yang sama dalam Firefox. Anda dapat menebaknya! Anda perlu pergi ke about: config untuk melakukan hal berikut:

  • Dalam “Penapis” carian, taip: middlemouse.paste
  • Klik kanan pada tatacara dan klik “toggle“Undian sehingga berubah menjadi “true“.

Membuka Search Results Dalam A New Tab:

firefox about config

Sesekali saya menemukan sebuah istilah di laman Web yang saya benar-benar perlu untuk melakukan penyelidikan. Aku akan memukul Ctrl + K (Peti Cari pintas), ketik kata kunci, dan tekan Kembali, Hanya untuk ingat pada saat terakhir bahawa carian akan membawaku pergi dari halaman saat ini. Menggunakan seterusnya about: config hack, aku dikonfigurasikan Firefox untuk membuka semua pencarian di tab baru.

  • Dalam “Penapis” carian, taip: browser.search.openintab
  • Klik kanan pada tatacara dan klik “toggle“Undian sehingga berubah menjadi”benar“.

Membuat Firefox’s Menus Load Faster:

firefox about config

Kadang-kadang, menyebabkan penangguhan sementara membuka Menu utama hanya sakit kepala. Berikut adalah cara untuk membunuh dengan menggunakan about: config.

  • Pada tetingkap konfigurasi, klik kanan dan pilih New -> Integer
  • Nama itu ui.submenuDelay dan menetapkannya untuk 0

Dan itu semua yang ada padanya! Itu hanya menakjubkan bagaimana beberapa perubahan konfigurasi di sana-sini boleh membuat pengalaman berselancar anda begitu halus. About: config hacks Mozilla Firefox benar-benar membuat semua lebih dahsyat. Tidak heran ini adalah salah satu browser yang paling popular di dunia.

Apa about: config hacks adalah kegemaran anda?

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*