MyPhoneExplorer – Perisian Percuma Untuk Pindahan Data Sony Ericson ke PC

Perisian ini memiliki banyak ciri kepada pengguna. Selain menggunakannya untuk membuat dan menerima panggilan, mungkin ciri yang paling dimanfaatkan daripada semua adalah menghantar dan menerima SMS atau teks. Kadang-kadang, untuk alasan-alasan sentimental atau tertentu, anda mungkin ingin menyimpan teks SMS tersebut untuk rujukan di masa mendatang. Nah, di sini perisian itu berfungsi di mana anda boleh memindahkan mesej teks tersebut ke PC dengan hanya men-download perisian percuma ini – MyPhoneExplorer v1.7.4.

My Phone Explorer

MyPhoneExplorer ialah perisian yang kompak oleh FJ Software Development yang membolehkan pengguna membuat sandaran (backup) sms mereka daripada telefon bimbit Sony Ericsson ke komputer desktop anda. Anda hanya perlu download dan install ke PC anda dengan menyambungkankan telefon bimbit anda melalui Kabel USB Sony Ericsson, Bluetooth atau inframerah dan anda akan dapat menguruskan data telefon anda dengan mudah. Selain daripada memindahkan SMS ke PC untuk pengarkiban, ada ciri-ciri lain yang berguna untuk anda gunakan. Dengan MPE, anda dapat mengsynchronize senarai contact anda (dalam buku alamat telefon) secara langsung ke Outlook, Windows Contacts, Firefox, Gmail dan Lotus Notes pada komputer anda.

MyPhoneExplorer-Messages-Archive-468x307.jpg

MyPhoneExplorer Messages Archive

Pengguna juga boleh menyediakan kalendar pengurusan tugas dan aktiviti melalui telefon mereka dan sync kalendar pengurusan tersebut ke Outlook, Windows Calendar (Vista), Sunbird, Thunderbird, Rainlendar, Lotus Notes, Google, TOBIT David dan lain. Ciri-ciri lain meliputi, foto automatik sync, jam sync melalui internet, telefon mengedit profil, menampilkan status memori telefon anda dan memantau kesihatan.

MyPhoneExplorer-Status-Monitor.JPG

MyPhoneExplorer Status Monitor

Jika anda meng-upgrade ke telefon baru dan anda perlu untuk memindahkan semua data yang ada kepada telefon baru, anda boleh menggunakan ciri Cadangan Buat yang akan benar-benar backup database telefon anda dengan sekali klik. Setelah menyambung telefon baru, cukup pilih Restore Backup dan di sana anda memilikinya! Begitu mudahkan! MyPhoneExplorer ini hanya serasi dengan telefon daripada Sony Ericsson melainkan model XPERIA, P800i, P900i dan P910i model. Anda dapat mendownload perisian bebas di sini ->  Download MyPhoneExplorer.

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*