Apa perlu menjana pendapatan jika simpan duit kosong

 

Berapakah duit simpanan anda? Cukupkah untuk melunaskan hutang atau memlindungi pendapatan anda jika berlaku musibah seperti sakit kritikal atau meninggal dunia.

 

Ramai antara kita masih belum mempunyai simpanan duit yang cukup jika berlaku musibah. Jika kita boleh menyimpan RM100 sebulan belum tentu cukup untuk melunaskan hutang atau membiayai rawatan kritikal sehingga puluhan ribu ringgit.

 

 

Kesedaran kita mengenai takaful juga amat rendah terutamanya orang melayu. Walhal dengan menyimpan dalam takaful boleh membantu kita melunaskan hutang dan membiayai bil hospital. Oleh sebab itulah penulis telah menyiap sebuah e-book yang berjudul “Tip Takaful Elak Di Tipu”.

 

E-book ini di tulis untuk menerangkan konsep takaful dan perbezaan insuran dan takaful dengan cara yang mudah supaya anda dapat memahaminya. Ianya juga dapat membantu anda membuat pilihan yang betul apabila mendapatkan produk takaful bersesuaian dengan keperluan dan kemampuan anda. Selain daripada itu penulis juga memberi tip-tip takaful dan tip-tip elak di tipu bagi panduan anda.

 

E-book ini boleh didapati secara percuma dengan memuat turun di sini. Sebelum itu anda diminta mengisi borang bagi membolehkan e-book di muat turun. Di harap anda dapat sedikit info daripada e-book ini.

 

* Artikel ini ditulis oleh Penulis Tamu: Cayrul

Ingin serlahkan bakat menulis anda? Jom kongsi idea dengan menjadi Penulis Tamu di PanduanPercuma.info –

KLIK menu Hantar artikel untuk sumbang artikel anda di sini. Terima kasih!!

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*