Rekod Parallel Parking Kereta Terpantas Di Dunia

Pernahkah anda park kereta anda antara 2 buah kereta secara paralel? Sudah tentu pernah dan berapa lama masa yang anda ambil untuk park kereta anda? Kalau ruang tersebut luas, sudah tentu ianya mampu dilakukan dengan masa yang agak cepat tapi bagaimana kalau ianya hanya 26cm atau 10.24″ lebih panjang daripada kereta anda? Sudah tentu tak mampu nak dilakukan, kalau buat juga tentu nahas jadinya.

 

Tidak pada Ronny Wechselberger a.k.a. “Ronny C-Rock” (Jerman) yang berjaya melakukannya dengan begitu pantas sekali dan memegang Rekod Dunia Guinness dalam “park kereta secara paralel”. Mari kita lihat macamana “Ronny C-Rock” melakukannya dalam video di bawah:

 

[vsw id=”jeFNunnYiKY” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Anda boleh pecahkan rekod tu?

Lain2 Artikel Menarik:

tokjogho

Mengapa Tok Jogho? Sebenarnya, Tok Jogho merupakan ketua dalam satu-satu persembahan Dikir Barat yang amat popular di Kelantan. Penggunaan nama Tok Jogho sebagai pentadbir laman web PanduanPercuma.info adalah berdasarkan fakta yang mana dalam setiap persembahan Dikir Barat, Tok Jogho merupakan nadi kepada keseluruhan persembahan di mana beliau perlu bijak mengatur kata-kata dan menyusun ayat agar persembahannya terserlah dan menarik, lain daripada yang lain. Itulah matlamat PanduanPercuma.info - ingin menjadi sebuah laman web berbahasa Melayu yang unik, penuh dengan maklumat dan informasi kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*